Setelah 11 Tahun Menikah, Siti Nurhaliza Kini Hamil 4 Bulan

Setelah 11 Tahun Menikah, Siti Nurhaliza Kini Hamil 4 Bulan
Siti Nurhaliza. (youtube)
Sabtu, 14 Oktober 2017 08:23 WIB
KUALA LUMPUR - Penyanyi Malaysia Siti Nurhaliza (38 tahun) akhirnya hamil juga setelah usia pernikahannya dengan Datuk Seri Khalid.memasuki tahun kesebelas.

Siti Nurhaliza membagikan kabar bahagia itu melalui akun Instagramnya, @ctdk. Ia mengunggah fotonya memegang perutnya yang membuncit.

''Alhamdulillah, moga Allah mempermudahkan segalanya dan saya bersyukur segalanya berjalan lancar pada malam ini. Terima kasih di atas doa-doa anda selama ini dan Alhamdulillah, Dimakbulkan Allah pada tahun ke 11 perkahwinan kami,'' tulisnya pada Jumat (13/10/2017).

Kandungan pelantun ''Bukan Cinta Biasa'' itu kini sudah berusia empat bulan.

''Alhamdulillah, tiada kata yang dapat menggambarkan rasa syukur dan gembiranya kerana allah memberikan kurniaan yang terlalu agung ini selepas 11 tahun kami bersabar,'' lanjut Siti.

Demi menjaga kandungannya, Siti Nurhaliza memutuskan untuk beristirahat dari aktivitasnya di dunia tarik suara.

Ia berharap dengan pengumuman kehamilan itu pihak-pihak yang mengundangnya bisa memahami ketika ia tidak bisa memenuhi undangan tersebut.

''Suka untuk saya kongsi rasa syukur dan gembira kerana saya masih diberi menerima undangan untuk mengadakan konsert, persembahan, kemunculan di televisyen dan radio serta menjadi jurucakap kepada pelbagai produk. Sayang sekali kebanyakan tidak dapat saya penuhi,'' lanjut Siti Nurhaliza.

Meskipun demikian ia tetap akan menjalani beberapa kontrak, tetapi tetap disesuaikan dengan kondisinya.

''Semoga dengan penjelasan saya ini, segala tanda tanya dan desas desus selama ini, telah terjawab kerana saya memutuskan untuk berehat disebabkan oleh kehamilan sulung ini,'' tutupnya.***

Editor:hasan b
Sumber:kompas.com
Kategori:Ragam
wwwwww