Ini Alasan Siti Nurhaliza Pilih Hari Senin Operasi Caesar

Ini Alasan Siti Nurhaliza Pilih Hari Senin Operasi Caesar
Siti Nurhaliza. (lp6c)
Senin, 19 Maret 2018 09:22 WIB
KUALA LUMPUR - Artis cantik Malaysia Siti Nurhaliza melahirkan bayi perempuan, Senin (18/3/2018) pagi, sekitar pukul 08.17 waktu setempat. Ini merupakan anak pertama bagi Siti setelah sebelas tahun menikah dengan Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa.

Kabar bahagia diva Malaysia ini disampaikan melalui Instagram oleh asisten pribadinya  yang bernama Rozi Abdul Razak.

''Dato’ Sri Siti Nurhaliza selamat melahirkan bayi perempuan di sebuah pusat perubatan di ibu kota, kira-kira jam 8.17 pagi,'' tulisnya.

Penyanyi berusia 39 tahun itu melahirkan anak pertamanya melalui persalinan caesar di salah satu rumah sakit di Malaysia.

''Beliau melahirkan bayi seberat 3.55 kilogram itu secara pembedahan (caesar). Siti dan bayi dalam keadaan baik dan untuk saat ini hanya keluarga dekat yang diperkenankan untuk datang,'' sambung asisten Siti Nurhaliza.

Terima Kasih dan Bersyukur

Rasa bahagia dan bersyukur tidak dapat disembunyikan Siti Nurhaliza dan sang suami. Apalagi mereka sudah menantikan kehadiran anak selama 11 tahun lamanya.

''Suami beliau, Dato’ Sri Khalid Mohamad Jiwa melahirkan rasa syukur kerana segalanya telah selamat. Siti dan suami juga ingin mengucapkan terima kasih di atas doa dan sokongan daripada ahli keluarga, rakan-rakan, peminat dan juga pihak media,'' tambahnya.

Alasan Pilih Hari Senin

Siti Nurhaliza dan Datuk Seri Khalid rupanya sengaja memilih Senin (19/3/2018) sebagai hari kelahiran anak pertama mereka karena bertepatan dengan 1 Rajab.

''Pasangan ini memilih hari Isnin (Senin) untuk kelahiran anak pertama mereka kerana bersamaan dengan hari kelahiran Nabi Muhammad (Rasulullah s.a.w) selain jatuh pada tarikh 1 Rejab,'' ungkapnya.

Nikmati Momen

Untuk saat ini Siti Nurhaliza belum bisa ditemui lantaran masih dalam kondisi pemulihan. Pelantun ''Bukan Cinta Biasa'' itu juga ingin menikmati momen indahnya sebagai seorang ibu tanpa gangguan.

''Saat ini Siti ingin minta waktu untuk istirahat dan fokus menikmati hari-hari awalnya sebagai ibu,'' jelasnya.***

Editor:hasan b
Sumber:liputan6.com
Kategori:Ragam

wwwwww